onsdag 15 december 2010

ditt å datt

Hoppsan en sån dag! Skulle man kunna säga... Repliksvar på Anna Hedhs och Margareta Winbergs debattartikel i SvD (Brännpunkt 14/12) och håller alla tummar för att man tar in och publicerar den i morgon!

Min lilla privata tanke ser ungeför ut så här:

Hedh och Winberg påstår att de “tar strid mot sexhandeln i Europa” och blandar genast ihop begreppen. Den svenska sexköpslagen går inte att exportera till EU, därför att folket i de olika medlemsstaterna vet bättre. De kan nämligen se skillnaden våra svenska representanter inte kan! Och varför, kan man då fråga sig? Jo, deras politiker blandat inte samman begreppen “sexarbete” och “trafficking”.

Trafficking är ren slavhandel. Mycket kortfattat: mänsklig flyttbar arbetskraft, där arbetarna lever under omänskliga förhållanden. Denna slavhandel innehåller allt från barnsoldater, sexarbete, hemstädning, byggnadsarbete och så vidare…
Sexarbete är ett frivilligt yrke, där utövaren tar och får betalt för sin tjänst. Han, eller hon, är professionellt yrkesarbetande.

Denna skillnad klarar det Europeiska folket av att göra, oavsett om de lever i Tyskland, Belgien eller England. Varför klarar inte det svenska folket detta? Eller snarare, varför tror våra politiskt utsända att vi inte klarar att göra skillnaden mellan yrke och slaveri?

Hedh och Winberg påstår dessutom att orsaken till att Hedhs moralpredikan inför parlamentet skulle vara att de övriga europeiska politikerna och tjänstemännen, själva nyttjar sexarbetares tjänster och av denna orsak skulle vara mindre benägna att fatta beslut som den svenska sexköpslagen skulle ligga till grund för.

Detta är inte sant! Orsaken till varför europeiska parlamentsledamöter inte vill lagstifta om att införa den svenska sexköpslagen, är för att frågan inte handlade om detta överhuvudtaget!
Frågan rörde eventuell kriminalisering av köp av sexuella tjänster av ett människohandelsoffer, det vill säga en person som utsatts för trafficking!
Det medlemsländerna nu kommit överrens om är att enligt liggande förslag “redovisa de åtgärder som de gör för att kriminalisera den som medvetet köper sexuella tjänster av ett människohandelsoffer.” Margareta Winberg med svenska kollegor gör allt de kan för att i svenska medier och gentemot de svenska väljarna framstå som vinnare i ett mindre slag, när de i själva verket förlorat hela kriget!

Detta är helt pinsamt bara.

När upphörde slavhandeln i Västeuropa? När lagstiftade Sverige mot slaveri? Första gången det förbjöds var 1335. Därefter återkom slaveriet och slavhandeln under 1600-talet för att upphöra totalt 1813. Den 9e oktober 1847 friköptes de sista slavarna på Saint Barthélemy, i Karibien. Sedan dess har Sverige och svenska folket inte bedrivit slavhandel. Sägs det.

Det är bara det att slavhandeln ser annorlunda ut idag…

Vi behöver inte en lag som förbjuder sexarbete, varken för säljare eller köpare. Det vi behöver är färre morallagar och större frihet åt folket!

Vi kan exportera jämlikhet, vapen, järn och äldreomsorg till alla världens olika länder, men vi kan inte exportera “vår” moral! Framförallt inte när den är förljugen och enbart etablerad i mindre kretsar av lobbyister och svagsinta tjänstemän…
Sexköpslagen är ett hån mot den fria kvinnan och hennes val; ett hån mot den fria mannen och hans val; ett hån mot det svenska folket som inte tillåts tänka själva!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar